Prinsjesdag: Zelfstandigenaftrek flink naar beneden.

Gepubliceerd op 17-09-2019

Het gaat goed met Nederland. Voor het zevende jaar op rij wordt er economische groei verwacht. Toch is er voor de zzp’er ook een flinke zure appel te verwerken, er gaat flink gekort worden op de zelfstandigenaftrek.

Zuur
In de tweede kamer bood minister Hoekstra vandaag de Miljoenennota en de rijksbegroting aan. Daarin staan alle plannen die het kabinet heeft voor 2020. Dat de regering het aantal zzp’ers af wil remmen blijkt wederom. In juni is het plan plan gemaakt om zzp’ers te verplichten een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, vandaag werd duidelijk dat de zelfstandigenaftrek flink gekort wordt. In 9 jaar gaat de zelfstandigenaftrek van € 7280,- naar € 5000,-. Dit alles wordt gedaan om het verschil in belastingdruk tussen werkenden in loondienst en zzp’ers te verkleinen. 
 
Zoet
Gelukkig is er ook goed nieuws, tegenover de verlaging van de zelfstandigenaftrek staat namelijk een verhoging van de arbeidskorting en een aantal andere maatregelen die voor lastenverlichting moeten zorgen. Deze maatregelen gelden ook voor werkenden in loondienst. Je kan dus wel stellen dat de zzp’er, ten opzichte van de werkenden in loondienst, er minder hard op vooruit gaat.
 
< Terug