Gemakkelijker een hypotheek voor ZZP-ers,

Gepubliceerd op 08-09-2015

Voor vele van jullie is het al jaren een doorn in het oog. Hoe krijg je als zzp’er een hypotheek. 2 banken en 2 bemiddelaars zijn een proef gestart die het verkrijgen van een hypotheek gemakkelijker moet maken.

De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Obvion en Florius werken mee aan de proef. Er zal gekeken worden naar de kansen van de zzp’er in de toekomst ipv naar de inkomsten uit het verleden. De proefperiode zal tot 1 januari duren. 

Het Rotterdamse onderzoeksbureau Intelligence Group heeft een test ontwikkeld. Met deze test, de zogenaamde arbeidsmarktscan, worden voor elke zzper de kansen op de arbeidsmarkt berekend. Ook wordt er gekeken hoe groot de kans is dat iemand in de komende 5 jaar zonder werk komt te zitten. Er wordt dus niet meer gekeken naar het inkomen van de afgelopen 3 jaar.

Door de deze manier van beoordelen zal de kans op een hypotheek voor veel zzp’ers aanzienlijk groter zijn. Mocht er toch een negatief hypotheekadvies uit de test komen dan weet je als zzp’er in ieder geval waar je aan moet werken.

< Terug