Een tankpas voor ZZP ers?

Gepubliceerd op 20-06-2017

Door onze partner Tankpas.nl  

Als ZZP’er is een grote kans dat u ook zakelijke kilometers maakt. Er zijn vele constructies mogelijk om uw zakelijke kilometers administratief te   verwerken. Hebt u de auto geheel op de zaak staan dan kunt u alle auto kosten op de zaak zetten.

Een grote en vaak terugkerende kostenpost is uiteraard de brandstof en onderhoud. Ook kunnen parkeren en autowassen een flinke stroom aan kosten met zich meebrengen. Het is voor u belangrijk dat u deze kosten goed administreert omdat u alle btw kunt terugvorderen over deze uitgaven. Dit btw bedrag is al snel 400 tot 600 euro per jaar, uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid kilometers pers jaar. Het aantal bonnen ligt ook erg hoog, telt u maar op, een keer per week tanken, een   keer in de maand autowassen, en nog een handvol parkeerbonnen. U hebt zomaar 75 bonnen te verwerken in uw administratie.  

U kunt er natuurlijk voor kiezen deze bonnen te bewaren en in te boeken. Dit is uiteraard geheel toegestaan, het nadeel zit het vooral in de hoeveelheid werk die het met zich meebrengt. Een alternatief is een tankpas, hiermee worden al deze transacties verzameld op een factuur waardoor u minder werk heeft. Ook kunt u nooit meer een bon verliezen. Een tankpas is dus een middel waarmee u tijd en kosten kunt besparen. Er zijn vele verschillende aanbieders van tankpassen beschikbaar. Het is belangrijk om de verschillen te kennen.  

Universele tankpassen:  

Deze tankpassen worden overal geaccepteerd, dit zorgt voor veel gemak. Bovendien kunt u altijd tanken bij goedkope tankstations en zo kosten besparen. Aan deze tankpassen zitten vaak ook vele andere voordelen gekoppeld. Zoals het kunnen afrekenen van carwash, parkeren onderhoud etc.  

Merk gebonden tankpassen:  

Dit zijn tankpassen uitgegeven door de brandstofleverancier. Uiteraard kunt u alleen tanken bij desbetreffend merk. Merk gebonden tankpassen   bieden doorgaans geen aanvullende diensten als parkeren etc. aan. Bij deze tankpassen wordt soms een korting op brandstof aangeboden. Let wel op, dit is veelal een korting op basis van de eigen lijstprijs en niet de gemiddelde landelijke adviesprijs. Hierdoor kan de korting in de praktijk veel lager uitvallen dan verwacht. Vraag dit dus na wanneer u overweegt een merk gebonden tankpas aan te schaffen. De kosten voor een merk gebonden tankpas zijn doorgaans laag.  

Wat is de beste keus?  

Dit is een stukje persoonlijke voorkeur, maar heeft ook met uw situatie te maken. Blijft u veel in dezelfde regio en tankt u altijd bij hetzelfde   tankstation, dan is een merk gebonden tankpas mogelijk een slimme   keuze. Tankt u op wisselende locaties, heeft u baat bij de aanvullende diensten   en wilt u gebruik kunnen maken van de goedkoopste tankstations, dan is een universele tankpas voor u een goede keuze.

Onze partner Tankpas.nl biedt een universele tankpas aan speciaal voor de zzp'er. Geniet van de volgende voordelen:  


  • Tanken bij alle tankstations in Nederland tegen de pompprijs

  • Auto wassen bij meer dan 1.100 locaties

  • Ook geschikt voor elektrische of hybride auto's

  • Makkelijk Nederlandse BTW terugvorderen

  • Kosteloos ruitenwisservloeistof & olie bijvullen  

  • Parkeren via app & in garage's

  • Onderhoud afrekenen

  • 1 verzamelfactuur per 4 weken

  • Binnen twee werkdagen verzonden


Als lid van ZZPBusinessCard ontvang je de tankpas het eerste jaar helemaal gratis. Klik hier voor meer informatie.

Nog geen lid vanb ZZPBusinessCrad? Gebruik de kortingscode "welkom" om jouw lidmaatschap gratis te activeren.

< Terug