Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest voorkomende vragen over POOQ en de aangeboden diensten.

ZZP'er
 1. Wat is POOQ?
 2. Wat is statusinformatie van een opdracht?
 3. Wat wordt er bedoeld met de voortgang van de opdracht?
 4. Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe opdrachten?
 5. Ik ontvang geen e-mail n.a.v. mijn registratie
 6. Ik wil geen e-mails meer ontvangen van nieuwe opdrachten
 7. Wie heeft toegang tot mijn gegevens?
 8. Wat zijn de kosten?
 9. Opzeggen
Opdrachtgever
 1. Wat is POOQ?
 2. Wat houdt het netwerk van POOQ in?
 3. Wat houdt een ZZP / Freelance profiel in?
 4. Ik heb een reactie ontvangen op mijn opdracht, waar kan ik deze bekijken?
 5. Wat zijn de kosten?
 6. Opzeggen

Wat is POOQ?

ZZP'ers en opdrachtgevers ontmoeten elkaar via POOQ. Bent u als zzp'er op zoek naar een opdracht? Of bent u een opdrachtgever (werkgever) en op zoek een geschikte freelancer? Dan zit u goed bij POOQ. POOQ betekent meer. Ook voor relevante informatie over ZZP'en en alles wat daarbij komt kijken, lees je op www.POOQ.nl.


Wat is statusinformatie van een opdracht?

De statusinformatie van een opdracht geeft aan of de opdracht: openstaat, gepauzeerd dan wel gesloten is. Tevens is vermeld het totaal aantal reacties op de opdracht en wanneer deze is geplaatst:Wat wordt er bedoeld met de voortgang van de opdracht?

Behalve dat het aantal reacties wordt weergeven op een bepaalde opdracht, wordt ook anoniem inzichtelijk gemaakt welke van deze reacties geschikt dan wel ongeschikt zijn. Indien een opdracht veel reacties heeft ontvangen kunt u bekijken hoe de opdrachtgever deze reacties anoniem heeft beoordeeld. Zo kunt u voor zichzelf opmaken wat de stand van zaken is omtrent de betreffende opdracht. Deze gegevens zijn alleen zichtbaar na registratie.


In bovengenoemd voorbeeld heeft de opdrachtgever 10 reacties ontvangen. De opdrachtgever heeft de mogelijkheid om reacties voor freelancers, maar ook voor eigen gebruik, te beoordelen als geschikt dan wel ongeschikt.


Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe opdrachten?

Nadat u bent ingelogd kunt u via het menu uw profiel wijzigen door vakgebieden te selecteren en aangeven of u een notificatie e-mail wenst te ontvangen. Zodra er nieuwe opdrachten worden geplaatst welke overeenkomen met uw vakgebied ontvangt u een e-mail.


Ik ontvang geen e-mail n.a.v. mijn registratie.

Indien u geen email ontvangt terwijl u dit toch hebt aangegeven kan dit zijn omdat deze e-mail geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld uw spamfilter of de spamfilter van uw internet provider.


Ik wil geen e-mail meer ontvangen van nieuwe opdrachten.

Zodra een nieuwe opdracht wordt geplaatst welke overeen komt met uw vakgebied ontvangt u een notificatie e-mail. Indien u geen notificatie e-mails meer wilt ontvangen kunt u deze functionaliteit uit te schakelen:

1. Log in op uw account op POOQ
2. Selecteer uit het menu "Mijn profiel / CV wijzigen".
3. Selecteer vervolgens de optie "Profiel wijzigen".
4. Bij contact informatie staat uw e-mail adres vermeld. Hieronder staat de regel; "Stuur mij een e-mail als er een nieuwe opdracht geplaatst wordt die bij mijn profiel matcht!" Nu staat deze op "ja", selecteer "nee" om geen e-mails meer te ontvangen.


5. Scroll naar beneden klik op de knop "Wijzigen".


Wie heeft toegang tot mijn gegevens?

Zodra u zich heeft aangemeld bij POOQ beschikt u over twee profielpagina's: Een openbaar profiel en een privé profiel. Het openbare profiel geeft informatie met betrekking tot uw expertise, ervaringen en enkel uw voornaam. Geen contactgegevens en achternaam. Deze gegevens zijn exclusief voor het privé profiel.

Het privé profiel is dan ook alleen oproepbaar door potentiële opdrachtgevers. Uw privé profiel wordt onder andere meegestuurd met uw reacties op opdrachten.


Wat houdt het netwerk van POOQ in?

Geplaatste opdrachten worden binnen één werkdag geïndexeerd in Google. Daarbij wordt de opdracht, indien gewenst, geplaatst op de volgende websites: 1001interimjobs.nl, Linkedin.com (acht gesegmenteerde groepen), Twitter.com, Banen.nl, Jobrapido.nl en Indeed.nl. De opdrachten op al deze websites worden herleid naar de opdracht op POOQ. Zo heeft u te maken met één loket waar alle reacties binnenkomen en generen wij een maximaal bereik onder freelancers op het internet.Wat houdt het ZZP / Freelance profiel in?

Via het openbare gedeelte van POOQ wordt er op de homepagina diverse profielen getoond. De zogenaamde openbare profielen. Het openbare profiel geeft enkel informatie met betrekking tot vakgebieden, omschrijving, locatie en voornaam van de freelancer. Onder andere de contactgegevens en het CV zijn bestemd voor geregistreerde opdrachtgevers.

Een extra mogelijkheid is om behalve via e-mail ook via de website een privé bericht te sturen. Profielen zien er als volgt uit voor geregistreerde opdrachtgevers (aangevuld met vak inhoudelijke informatie):


Ik heb een reactie ontvangen op mijn opdracht, waar kan ik deze bekijken?

Nadat u bent ingelogd op POOQ, kunt u in het overzicht de betreffende opdracht oproepen. Onder deze opdracht staan alle reacties netjes gesorteerd van nieuw naar oud.


Door op de naam te klikken van de zzp'er kunt u zijn of haar profiel in zijn geheel bekijken, inclusief contactgegevens. Het wil wellicht eens voorkomen dat een zzp'er de contactgegevens niet heeft ingevuld. In dat geval kunt u altijd nog een privé bericht versturen via het platform van POOQ.

Verder heeft u de mogelijkheid om een reactie direct te beoordelen; "geschikt" of "ongeschikt". Erg handig voor uw eigen overzicht en administratie. Een reactie welke ongeschikt wordt beoordeeld wordt met rood gemarkeerd en een geschikte reactie met groen. Direct overzichtelijk wat de stand van zaken is. In beide gevallen wordt de zzp'er hiervan op de hoogte gesteld (indien gewenst met een persoonlijke mededeling).


Wat zijn de kosten?

ZZP’er:

Registratie voor een basisaccount is helemaal gratis. Wil je o.a. direct kunnen reageren op iedere opdracht, dan hebben we voor elke gebruiker een kosteneffectief abonnement:

 • Halfjaarabonnement €24,00
 • Jaarabonnement €36,00

Na het verstrijken van een abonnementsperiode wordt deze niet automatisch verlengd. Je kunt opwaarderen wanneer het jou uitkomt.

Opdrachtgever / Intermediair:

Registratie voor een basisaccount is helemaal gratis. U kunt dan meteen beginnen met opdrachten plaatsen en een profiel opmaken.

Wilt u extra mogelijkheden dan kunt u upgraden naar een PRO account. Neem dan contact op via info@pooq.nl. Wij maken dan een passend voorstel bij uw wensen.


Opzeggen

Indien u uw account in zijn geheel wenst te verwijderen kunt u dit aangeven via de contactpagina. Uw account wordt dan per ommegaande verwijderd.


Partners

Via de onderstaande POOQ partners bieden we vele voordelen


Wat ZZP’ers over ons zeggen