Lead Digital Services (softwareontwikkeling) (QR64

Software Ontwikkelaar • Amsterdam

12 februari 2019

Gesloten , 0 reacties

Functie: Lead Digital Services (softwareontwikkeling) (QR6402)
Start: 4-3-2019, 32 uur per week
Periode: 12 mnd+
Omgeving: Amsterdam

Omschrijving:
Voor onze klant in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Lead Digital Services. De Lead is in staat een sterke organisatie neer te zetten.

Functieomschrijving
De digitale informatievoorziening van de klant zal de komende jaren een gaan veranderen. Om de ontwikkeling van toepassingen op grotere schaal mogelijk te maken wordt gewerkt aan de realisatie van Digital Services. Uitgangspunten hierbij zijn Agile/Scrum, open source, DevOps, microservices en continuous delivery.

De klant heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met agile softwareontwikkeling. Zo is er een platform (API's en Portal) ontwikkeld voor het ontsluiten van data en zijn er ook andere data-applicaties ontwikkeld. Daarbij zijn allerlei nieuwe methodieken en technieken toegepast (zoals Rest API, GraphQL, CI/CD, DevOps, Cloud, Docker, Kubernetes) die ook bij bedrijven als Google, Netflix, Spotify en Bol.com gebruikt worden. Er is de afgelopen 3,5 jaar een state of the art ontwikkelstraat en organisatie gegroeid van op dit moment 65 mensen in 8 teams. Deze aanpak is zeer succesvol gebleken en de klant wil het nu breder gaan inzetten voor de ontwikkeling van allerlei applicaties en technologie.

Jouw rol
Als Lead geef je leiding aan de opbouw van het team dat uitvoering gaat geven aan bovengenoemde taken. Dat team wordt deels opgebouwd met medewerkers die al hebben gewerkt op andere verschillende afdelingen. Ook wordt er intensief samengewerkt met afdelingen waar veel ervaring is met de beschreven werkwijze en uitgangspunten.
We beogen een vliegende start te maken. In de loop van 2019 zal de afdeling groeien naar 2 teams van ongeveer 8 mensen. Verdere groei in de jaren daarna wordt verwacht.
Samen met de Programmamanager Data vorm je een duo dat de domeinen Data en Toepassingen een boost geeft.

Profiel
We zoeken een Lead met visie, doorzettingsvermogen en een passie voor softwareontwikkeling. Hij of zij is academicus en een creatieve doorzetter die kan verbinden en snel kan schakelen. Vanzelfsprekend breng je meerjarige ervaring in een leidinggevende rol in een complexe organisatie mee, en ben je gewend om met een groot aantal stakeholders (intern en extern) te schakelen. En je beschikt over aantoonbare kennis van tools en technologie op het gebied van platforms voor datamanagement en moderne applicatieontwikkeling. Je hebt een duidelijke visie op Agile/Scrum, open source en (uiteraard) digital services. Je bent in staat om helder te communiceren en mensen te inspireren, en doet dat niet als een manager maar als een ondernemer. Of beter: als Lead.

Werkzaamheden
De huidige ontwikkeling van toepassingen vraagt om een nieuwe aanpak. De afdeling moet zorgen voor een aantal belangrijke randvoorwaarden om ontwikkelprojecten en dynamisch beheer te faciliteren:

Samenwerking: Innovatieve vormen van samenwerking aangaan van alle stakeholders binnen multidisciplinaire teams;
Team Design: Teams waarmee softwareontwikkeling gefaciliteerd kan worden. Advisering van opdrachtgevers, hulp bij het aantrekken van experts.
Infrastructuur: Hosting en connectiviteit voor toepassingen op basis van cloud technologie;
Tooling voor ontwikkelteams: Ontwikkelstraat met alle componenten die nodig zijn voor moderne softwareontwikkeling. Standaarden, advies en ondersteuning voor het werkproces;
DevOps ondersteuning van projecten: experts die helpen om applicaties zo te maken dat ze goed onderhoudbaar zijn, veilig zijn en aanpasbaar. Dus naast ontwikkelen ook operationele ondersteuning en beheer;
Richtinggevend: Welke tooling en/of framework past het beste bij een opgave? Hoe voorkomen we wildgroei? Kan AI of Machine Learning worden ingezet? Is technologie klaar voor gebruik bij ons? Overzicht op de projecten binnen en buiten te gemeente;
Advies en ondersteuning op het gebied van privacy: welke data kan en mag je gebruiken? Welke voorzorgsmaatregelen moet je nemen? Welke security eisen zijn toepasselijk?

Eisen
Minimaal WO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring.
Minimaal 3 jaar ervaring (opgedaan in de laatste 5 jaar) in een leidende rol in een complexe organisatie met een groot aantal stakeholders.
Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een leidende rol binnen een team, met parallel lopende projecten waarbij software werd ontwikkeld met een op scrum/agile/DevOps gebaseerde aanpak;
Aantoonbare kennis van tools en technologie op het gebied van platforms voor datamanagement en moderne applicatieontwikkeling.
Het cv is opgesteld in het Nederlands en is maximaal 5 A4'tjes groot. Het cv dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
Geef in maximaal 1 pagina aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht.

Wensen
Ervaring in softwareontwikkeling.
Meerdere jaren aantoonbare ervaring in een Agile/Scrum omgeving. Het aantal jaren ervaring dient duidelijk te blijken uit het cv.
Ervaring met open source.
Ervaring met het bouwen van een team. Graag toelichten in de motivatie.

Hele opdracht bekijken en reageren?

Meld je aan

Opdrachtgegevens

Opdracht van Dit zien? Log in of registreer
OpleidingsniveauHBO
Aantal jaren werkervaring> 5
Vakgebied 1Software Ontwikkelaar
UurtariefIn overleg te bepalen
RegioNoord-Holland
StandplaatsAmsterdam

Hele opdracht bekijken en reageren?

Meld je aan

Reacties beoordeling door opdrachtgever

Aantal reacties: 0
Geschikt: 0
Ongeschikt: 0

Partners

Via de onderstaande POOQ partners bieden we vele voordelen


Wat ZZP’ers over ons zeggen