Ledenkorting

Zelf een website maken, iets voor jou?

Gepubliceerd op 7 november 2016


Door onze partner Yilps


HTML EN DESIGN


Het concept “website” bestaat pas sinds de midden 90’er jaren toen het “world wide web” werd opgericht door Sir. Tim Berners Lee. Hij ontwikkelde “HTML” (Hyper Text Modelling Language) om wetenschappelijke documenten van het CERN in Genève gemakkelijker toegankelijk te maken.


De basis van HTML is niet heel moeilijk zelf te leren. Je kunt bijvoorbeeld gratis een cursus doen op “Code Academy“. Als je die cursus voltooid hebt ben je al in staat een simpele website te maken!


Om een website er echt mooi uit te laten zien moet je echter ook een beetje verstand hebben van Design zodat de website er goed en geloofwaardig uitziet. Hiervoor moet je niet alleen kennis van photoshop en illustrator hebben (of soortgelijke programma’s) maar ook weten welke mogelijkheden er zijn binnen grafisch ontwerp.


Op Udemy staat een uitstekende “Graphic design bootcamp” die daar een goede basis voor legt. Deze cursus kost slechts $15,-  Nu ligt er een gezonde basis om een echte website te gaan bouwen.


CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM


Er komt echter nog wat meer bij kijken. Zo willen de meeste mensen graag een CMS (Content Management System). Dit houdt in dat je de tekst, plaatjes en prijzen van je product of dienst in een soort uitgebreide tabel zet, zodat je die makkelijk en snel kunt veranderen wanneer dat nodig is. (en dat je niet elke keer een hele pagina vol met code hoeft te schrijven om een prijs of een plaatje te veranderen).


Om een goed CMS te hebben kun je die zelf schrijven in bijvoorbeeld de programmeer taal PHP. Dat is al een stuk ingewikkelder dan HTML maar zeker geen “rocket science”. Ook voor PHP zijn gratis cursussen op internet te vinden zoals deze. Echter als je daar geen zin in hebt kan je ook een kant en klaar CMS gebruiken zoals WordPress.


Om een website zelf te bouwen in WordPress is echter ook wel wat specifieke kennis nodig. Maar ook daar is veel over te vinden op het internet zoals hier. Als je WordPress eenmaal in de vingers hebt kun je vervolgens ook heel makkelijk “thema’s” uploaden van andere designers. Dat zorgt er voor dat je niet de hele site vanuit niets hoeft te designen. Dat kan een hoop tijd schelen en toch een heel mooi resultaat geven. Kijk daarvoor eens op Themeforest.


ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE


Als je dit allemaal onder de knie hebt, is het nog wel zaak dat je website gevonden wordt op het internet.  Je komt daarvoor aan bij de discipline die Search Engine Optimization of “SEO” genoemd wordt. SEO is ontstaan toen de eerste zoekmachines ter wereld kwamen zoals AltaVista, Yahoo en Google. Omdat het internet een zeer grote (miljarden!) website tellende jungle is, zijn zoekmachines essentieel om je weg te vinden op het internet en het ‘world wide web’.


In eerste instantie werden resultaten gewoon alphabetisch geïndexeerd door de allereerste zoekmachines. Echter slimme websitebouwers maakten websites die qua titel begonnen met een AAA of 000 en dan stonden ze bovenaan elk zoekresultaat. Al snel kwamen zoekmachines erachter dat dit de kwaliteit van de zoekresultaten niet ten goede kwam en besloten ze een soort formule te ontwikkelen die bepaalde welke website boven aan een zoekresultaat pagina kwam.


Google ontwikkelde tot noch toe de mooiste formule (ook wel algoritme genoemd). Dit zagen allerlei slimme computer whizzkids als een mooie uitdaging om deze formule proberen te ‘hacken’ om zo te zorgen dat juist HUN website boven aan de zoekresultaten zou komen. Deze kunst of wetenschap (net hoe je het bekijkt) staat bekend als: SEO.


De beste (en oudste) bron van kennis over SEO komt van Moz.org. En dat is ook de beste plek om te beginnen met leren over SEO. Zie daarvoor bijvoorbeeld dit artikel. Je zult echter snel merken als je begint met het lezen van dit artikel dat het om best ingewikkelde materie gaat. Daarom is er een heel slim (Nederlands) bedrijfje opgestaan die een soort kant-en-klare plugin heeft ontwikkeld die een hoop SEO werk automatiseert. Dit bedrijfje heet Yoast.  Met de Yoast plugin voor WordPress kun je vervolgens vrij snel en efficiënt je website optimaliseren zodat deze een goede kans maakt om gevonden te worden als de juiste zoektermen ingetikt worden in Google.


HOSTING


Echter dan zijn we er nog niet. Een website moet ook gehost en geüpload worden naar het World Wide Web. 


Websites moeten natuurlijk 24/7 365 dagen per jaar bereikbaar zijn voor jouw bezoekers. En daarom zijn er grote datacentra opgericht overal ter wereld waar (website) servers staan die het hele jaar door, dag in dag uit aan staan en gekoeld worden, met reserve stroom en hele grote internet verbindingen zodat zelfs als er een ramp gebeurd, uw website toch overeind blijft. (Het internet is ooit ontworpen om een kernoorlog te kunnen overleven).


Hosting wordt aangeboden in alle soorten, maten en prijzen. Een aantal grote partijen op een rijtje:Prijzen varieren vanaf 0,50ct/maand tot 500,-/maand afhankelijk van hoeveel schijfruimte uw website in beslag neemt (veel plaatjes en videos nemen meer ruimte in dan alleen tekst).


Ook het aantal bezoekers dat elke dag uw website bezoekt bepaald voor een deel de prijs van een hosting oplossing. Dit fenomeen wordt “bandbreedte” genoemd. En dit zult u vooraf moeten proberen in te schatten.


Tenslotte is het soort en de hoeveelheid service die u verwacht en eist bepalend voor de prijs van de hosting. Dit wordt ook wel SLA genoemd of “Service Level Agreement”. Als uw bedrijf afhankelijk is van klanten die via de website binnenkomen kan dit natuurlijk wel eens zeer belangrijk zijn.


ALTERNATIEVE MOGELIJKHEDEN


Samenvattend is het tegenwoordig dus mogelijk om met vrij weinig geld helemaal zelf een website te designing, te bouwen, te hosten en te managen. Het vereist wel dat je je er grondig in verdiept en waarschijnlijk flink wat tijd in steekt. Omdat niet iedereen bereidt is zoveel tijd te steken in het bouwen en onderhouden van hun website zijn er bedrijfjes ontstaan zoals WixJimdoWeebly enJouwweb die het proces van het bouwen van een website in html geautomatiseerd hebben, waardoor je door een paar simpele vragen te beantwoorden en een paar plaatjes aan te klikken al snel een leuke website kunt opzetten. Vervolgens regelen zij ook de hosting en het uploaden voor je tegen een vast bedrag per maand. De keerzijde is dat je vervolgens vast zit aan deze partijen. Als je deze partij zat bent, ben je ook je website kwijt. Deze “lock in” maakt het vaak onwenselijk voor serieuze, zichzelf respecterende bedrijven die zelfstandig beschikking willen hebben over hun eigen website die vaak zeer belangrijk wordt naarmate het bedrijf groeit.


De service en support is vaak ook zeer slecht of ontbreekt geheel omdat deze partijen geen marge in hun lage maandbedrag hebben om goede mensen aan te kunnen houden die kennis van zaken hebben en uw taal spreken.


Een andere optie is om je website te laten bouwen door een professionele webdesigner. Dit kan een freelancer zijn of een webbureau. Deze nemen al het werk uit handen, maar de kosten zijn hier vaak ook naar. Je moet rekening houden met bedragen van €2000 of meer voordat alles ontworpen, gebouwd en gehost is. Dit is natuurlijk afhankelijk van de functionaliteiten die je website moet hebben.


Nieuwe partijen in de website markt, zoals Yilps (schaamteloze referentie naar ons product!), positioneren zich tussen deze twee uitersten in, door tegen een laag maandbedrag (vanaf 19,- per maand) al het werk wat komt kijken bij het bouwen van een website uit handen te nemen.


Ja, je leest het goed. Al voor €19,- per maand heb jij een eigen website en wordt alles voor je geregeld. Als lis van ZZPBusinessCard ontvang je bovendien een gratis logo design. Alle informatie over deze aanbieding vind je hier.


Wil je meer informatie over hoe je jouw bedrijf online succesvol kan maken? Download dan het GRATIS eBooek MKB Marketing Voor ZZP'ers.

Geplaatst in Ledenkorting

De 10 meest gestelde vragen over de AOV

Gepubliceerd op 25 oktober 2016


Door AOVzonderprovisie.nl


Als gezonde zzp'er ben je niet dagelijks bezig met arbeidsongeschiktheid maar toch kan het ook jou gebeuren. Bij langdurige ziekte of een ongeval met langere herstelperiode kan het zijn dat je (tijdelijk) geen inkomsten hebt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan de oplossing zijn en zorgt voor inkomen bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Veel zzp'ers hebben nog al wat vragen over de AOV. Wij zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.
1. Als ik ziek wordt, heb ik dan als zelfstandige recht op een uitkering.
Nee, dat is niet meer zo. In 2004 is de “Wet arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen” afgeschaft en heeft u vanuit de overheid geen recht meer op een uitkering. Ondernemers zijn vrij om te bepalen of zij een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten of niet.


2. Moet ik als startend ondernemer gelijk een AOV afsluiten?
Ondernemers zijn vrij of zij een arbeidsongeschiktheidsverzekering willen afsluiten of niet. Hou er wel rekening mee dat niet iedereen geaccepteerd hoeft te worden door een verzekeraar. Indien de verzekering niet voor acceptatie in aanmerking komt, vanwege een mindere gezondheid, heeft u ook nog mogelijkheden om u te verzekeren via het UWV. Bij het UWV moet u zich binnen drie maanden aanmelden om in aanmerking te komen voor een verzekering.


3. Heb ik wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?
Ga eens bij uzelf na wat er gebeurt als u zonder inkomen komt te zitten. Heeft uw partner voldoende inkomen en u kunt hier op terugvallen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering in principe niet nodig. Is dit niet het geval, is het zeker het overwegen waard. In het ergste geval heeft u alleen recht op bijstand.


4. Is zelf sparen voor arbeidsongeschiktheid ook een mogelijkheid?
Dat zou kunnen, probleem is alleen dat u nooit precies weet wanneer en of u arbeidsongeschikt wordt. Stel dat u in de beginperiode al iets overkomt, dan heeft u waarschijnlijk niet voldoende geld bijeengebracht om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien.


5. Wat gebeurt er met mijn AOV als ik stop met ondernemen of failliet ga?
Als u besluit om tijdelijk te stoppen met ondernemen, bieden verschillende verzekeraars een sluimer dekking aan. U betaalt dan in de tussentijd ongeveer 25% van de premie. Als u weer gaat ondernemen kan de verzekering zonder gezondheidswaarborgen weer ingaan. Van deze dekking kunt u maximaal een jaar gebruik maken. Indien u failliet wordt verklaard komt uw dekking automatisch te vervallen. U dient dit wel binnen 30 dagen aan de verzekeraar kenbaar te maken.


6. Ik ben al eens geweigerd door een verzekeraar, kan ik mij nog verzekeren?
Dat is zeker het proberen waard. Het kan zijn dat u afgewezen bent op een bepaalde aandoening, maar dat dit al weer enige jaren terug is gebeurd. Een andere verzekeraar kan hier weer anders tegen aan kijken.


7. Als ik al een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb lopen, kan ik deze naar Aovzonderprovisie.nl oversluiten?
Dat kan. Per de eerstkomende contractvervaldatum wordt u een premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering in rekening gebracht zonder provisie. In plaats van 495 euro betaalt u aan ons éénmalig 275 euro en voor de rest van de looptijd 53,35 euro per jaar. De 53,35 euro per jaar wordt ieder jaar aangepast a.d.h.v. het prijsindexcijfer van het CBS


8. Arbeidsongeschiktheidsverzekering privé of via de zaak?
Het is raadzaam om de AOV privé af te sluiten. Als u op naam van de zaak de AOV afsluit, gaan ook de uitkeringen naar de zaak. In geval van faillissement krijgt u dan geen uitkering meer.


9. AOV op eigen naam.
Ondernemer is zelf verzekerde en de premies zijn aftrekbaar van de Inkomstenbelasting.
Voordeel is dat het u zelf een fors belastingvoordeel oplevert. Tevens blijft de uitkering bij arbeidsongeschiktheid doorlopen ook als uw BV failliet gaat.
Nadeel is dat een deel van de premie wel voor eigen rekening blijft.


10. AOV op naam van de BV
Pas op, de eventuele uitkering wordt aan de BV overgemaakt. Voordelen zijn dat u privé niet de kosten draagt en de premies zijn van de vennootschapsbelasting aftrekbaar.
Nadeel is als de BV failliet gaat de uitkering ook stopt.


Het afsluiten van een AOV brengt vaak hoge kosten met zich mee maar niet bij AOVzonderprovisie.nl. Je betaalt jaarlijks geen hoge provisiekosten en daardoor is de premie een stuk lager. Leden van ZZPBusinessCard krijgen ook nog eens 10% korting. Voor meer informatie klik je hier.


Geplaatst in Ledenkorting

Als zzp er een BV oprichten

Gepubliceerd op 17 oktober 2016


Door onze partner FIRM24.


Als je als ondernemer serieuze plannen hebt kun je er eigenlijk niet omheen: de BV. Het werkpaard van de Nederlandse economie. Zodra je risico’s toenemen of je omzet boven de € 100.000,- per jaar wordt moet je eigenlijk zo snel mogelijk je VOF of je eenmanszaak omzetten in een BV. Je schermt je privé financiën af van je onderneming en je kunt gebruik maken van fiscale voordelen.Wat is een BV?


Wanneer je een BV gaat oprichten, start je daarin je eigen bedrijf. Maar een eigen bedrijf starten, is niet automatisch hetzelfde als een BV starten. Een BV, “Besloten Vennootschap”, is één van de rechtsvormen die je kan kiezen. Een BV heeft iets wat andere rechtsvormen niet heeft: Rechtspersoonlijkheid. De BV gaat zelf verplichtingen aan, in plaats van jij als  aandeelhouder of bestuurder van de BV. Ja, aandeelhouders, want een BV heeft het kapitaal verdeeld in aandelen. In de standaard situatie is er aan elk aandeel een winstrecht en een stemrecht gekoppeld.


Waarom een BV oprichten?


Aansprakelijkheid in een BV
Er komt een hoop bij kijken om een eigen onderneming te beginnen. Je gaat contracten aan en je loopt risico’s. De mate van risico is van je onderneming afhankelijk. Je aansprakelijkheid voor deze risico’s is afhankelijk van je rechtsvorm. Heb je gekozen voor een eenmanszaak of Vof? Dan ben je sowieso privé aansprakelijk voor schulden en claims. Dat betekent dat ook jouw privé bezittingen, zoals bijvoorbeeld je huis of je huwelijksgemeenschap, vatbaar is voor beslag door schuldeisers. Een BV heeft rechtspersoonlijkheid en kan hierdoor zelf verplichtingen aangaan. Gaat het onverhoopt mis, dan kunnen schulden en claims verhaald worden op de BV maar niet op jouzelf. Een voorwaarde is wel dat jij (en het bestuur) geen wanbeleid hebben gevoerd, want dan kan het wel zo zijn dat je privé aansprakelijk bent.
 
Investeerders aantrekken gaat eenvoudiger met een BV
Ben je een ambitieuze starter en zou je graag investeerders aan willen trekken voor jouw onderneming? Dan is de rechtsvorm BV een must. Een investeerder wil namelijk aandelen hebben in jouw onderneming, als wederprestatie voor de geldlening die hij je verschaft. Dat kan niet bij een eenmanszaak of VoF. Hij zou als vennoot kunnen intreden in een VoF, maar dat is een veel te groot risico voor een investeerder.
 
Belastingvoordeel BV
Of een BV belastingtechnisch voordeliger is, is afhankelijk van de winst die je maakt. Hier is echter geen vast bedrag voor te geven aangezien er veel factoren mee spelen en dit van onderneming tot onderneming moet worden bekeken. Bij hoge jaarwinsten is een BV fiscaal aantrekkelijker omdat je dan minder hebt aan de fiscale voordelen van een VoF of eenmanszaak. Wil je wel enigszins een richtlijn, dan moet je aan een kantelpunt denken van ongeveer €70.000. Maar nogmaals, laat een professional hier even naar kijken.
 
Wat zijn de voordelen van een BV?
- Achterliggende aandeelhouders en bestuurders zijn beschermd tegen privé aansprakelijkheid.
- Fiscaal voordeel. Wanneer je een succesvolle onderneming op gaat zetten kan het fiscaal voordeliger zijn om een BV op te richten in plaats van een eenmanszaak.
- De BV kun je op heel veel verschillende manieren opzetten. Een holdingstructuur en een coöperatie zijn aantrekkelijke BV varianten voor startups. 
- Een BV heeft een professionele uitstraling. Een BV is wettelijk aan regels gebonden. Voor een eenmanszaak geldt dit veel minder. Voor derden komt een BV dus een stuk betrouwbaarder over. Een BV zal dus het vertrouwen van de buitenwereld versterken en daarmee ook de kans dat ze met jou in zee willen gaan.
 
Wat zijn de nadelen van een BV?
- De kosten bij het oprichten
- Je moet naar de notaris voor een akte
- Je moet statuten opstellen
 
Hoe werkt een BV oprichten?
Een BV oprichten betekent een trip naar de notaris, wachten op de concept akte, naar de bank en naar de KvK om je in te schrijven. Het is al met al een tijdrovend proces. De online wereld is een snelle wereld en dat geldt dus ook voor online een BV oprichten. We geven je hier een duidelijk stappenplan van hoe je bij FIRM24 een BV opricht.
 
1. Je levert online de gegevens aan en betaalt via iDeal / Paypal
2. Je ontvangt in jouw dashboard een Volmacht en een Personal Data Card.
3. Je gaat met deze documenten en legitimatiebewijs langs bij de notaris voor het legaliseren van de handtekening die aldaar op de volmacht wordt gezet.
4. Notaris stelt een finale conceptakte op en zet deze klaar in jouw online dashboard. (Let op: sommige notarissen zetten al een finale conceptakte online, voordat de gelegaliseerde volmacht binnen is)
5. Je ontvangt een mail hierover en dient de conceptakte te bekijken en goed te keuren. Wijzigingen kunnen dan nog worden doorgegeven.
6. Notaris belt nog met alle aandeelhouders en bestuurders.
7. Notaris ondertekent oprichtingsakte en biedt de stukken ter inschrijving aan bij de KvK. BV is opgericht!
8. Notaris zet afschrift oprichtingsakte en uittreksel online in jouw online dashboard.
9. Officieel afschrift oprichtingsakte en het originele aandeelhoudersregister worden ook nog per post verstuurd door de notaris.
 
Wat kost een BV oprichten?
Een BV oprichten kan flink in de kosten lopen en tijdrovend zijn. Dit komt vaak door een dure notaris. Online een BV oprichten scheelt flink in kosten en in tijd. En ook tijd is geld. Bij FIRM24 richt je eenvoudig, snel en 100% digitaal je BV op vanaf €265!
Als lid van ZZPBusinessCard ontvang je boven op deze toch al scherpe prijs nog eens extra voordeel. Bekijk de aanbieding hier.
 

Geplaatst in Ledenkorting

Opdracht in zicht? 5 onderbelichte onderwerpen tijdens de onderhandelingen

Gepubliceerd op 5 september 2016


Door Christiaan Hesselink van EasyStaff
 
Als payroll consultant spreek ik dagelijks zelfstandigen die in (verregaande) onderhandeling zijn voor freelance opdrachten. Ik fungeer hierbij als klankbord in de onderhandelingen met de opdrachtgever. Naast de standaard afspraken over de aard van de werkzaamheden, zijn er nog veel andere onderwerpen die vaak niet of te laat aan bod komen. Waar moet je als zelfstandige in de onderhandelingen nog meer rekening mee houden?
 

 

All-in tarief of niet?
 
Als er sprake is van een all-in tarief kunnen eventuele onkosten niet nog apart op de factuur worden gezet. Probeer daarom altijd uit te onderhandelen dat de onkosten nog apart op de factuur komen te staan. De onkosten worden zo bovenop je tarief vergoed en dit levert je een netto voordeel op. Wat als je opdrachtgever toch vast houdt aan een all-in tarief? Bij Freelance Payroll kunnen eventuele onkosten dan ook in het tarief vergoed worden (onbelast). Dit levert je een fiscaal voordeel op, waar je opdrachtgever niets van merkt.
 
Wat is de looptijd van de opdracht?
 
Vaak is het lastig om in te schatten wat de exacte looptijd is van de opdracht. De opdrachtgever laat zich hier niet altijd over uit, om budgettaire redenen. Probeer dit wel zo goed mogelijk helder te krijgen op voorhand, zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan. Denk hierbij aan het tijdelijk zonder opdrachten zitten of eventuele schijnzelfstandigheid. Met Freelance Payroll kun je tussen opdrachten door terugvallen op een ww uitkering. Ook heb je de mogelijkheid om voor een flexibele periode van 5,5 jaar een opdracht uit te voeren, zonder dat je hierbij het risico loopt om als schijnzelfstandige aangemerkt te worden.
 
Wat is de betaaltermijn?
 
Het komt geregeld voor dat opdrachtgevers een betaaltermijn van 30 dagen of langer hanteren. In dit geval duurt het ruim 2 maanden voordat de uitbetaling van je eerste factuur plaats vindt. Dit is een goede reden om op voorhand een tariefsverhoging aan te kaarten, als een soort van renteheffing. Je moet immers langer op je geld wachten. Bij Freelance Payroll is er een optie om het salaris voor te financieren. Je krijgt dan na het indienen van je geaccordeerde urenstaat binnen 3 werkdagen je salaris uitbetaald. Wij wachten vervolgens op uitbetaling van de factuur door de opdrachtgever.
 
Kredietwaardigheid?
 
Weet van tevoren goed met wat voor partij je in zee gaat. Wat is de financiële situatie? Zorg er voor dat je achteraf niet geconfronteerd wordt met eventuele wanbetaling of zelfs geen betaling. Bij Freelance Payroll worden alle opdrachtgevers gescreend op kredietwaardigheid en ben je meteen op de hoogte van de financiële situatie van je opdrachtgever. Je bent zo ook gevrijwaard van eventuele late betalingen, het debiteurenbeheer wordt immers overgenomen.
 
Bepaal een ondergrens
 
Bepaal als zelfstandige goed wat je ondergrens is; wat wil je minimaal bruto/netto van het tarief over houden? In het geval je gebruikt maakt van de Freelance Payroll constructie, kun je meerdere pro forma berekeningen opvragen om zo je bandbreedte voor de onderhandelingen te bepalen.
 

Over Christiaan Hesselink
 
Met ruim 4 jaar ervaring als sales consultant bij EasyStaff, weet ik goed wat er speelt in de markt. Maar ook wat de behoeftes zijn van freelancers en hun opdrachtgevers. Zodra een freelancer zicht heeft op een opdracht, is het mijn taak om dit van begin tot eind in goede banen te leiden. Ik ben hierbij de schakel tussen jou als freelancer en je mogelijke opdrachtgever(s).

 

Ben je momenteel als zelfstandige in onderhandeling met potentiele opdrachtgevers en kun je hierbij advies gebruiken? Ik kom dan graag met je in contact. http://www.payroll-easystaff.nl/
 
Wist je dat je via ZZPBusinessCard 20% korting krijgt op de diensten van EasyStaff? Kijk snel op ZZPBusinessCard

Geplaatst in Ledenkorting

Profielfotodagen: 23 en 24 september

Gepubliceerd op 25 augustus 2016


Een goede profielfoto zegt meer dan 1000 tweets. Het nodigt meer uit en een gezicht blijft langer hangen bij opdrachtgevers dan een naam. Als u op meerdere sites dezelfde foto gebruikt, dan wordt het herkenbaar voor anderen en valt u nog meer op! Hier treedt de kracht van herhaling in werking.Als zzp'er heeft u een bepaalde professionele uitstraling voor ogen en die wilt u ook graag terug laten komen in uw online profiel op verschillende netwerken en/of op uw website. Een goede profielfoto hoort daar bij. 


Nederland telt veel zelfstandigen maar niet iedereen heeft het budget om een professionele fotograaf in te huren,  er is nu de oplossing: De profielfoto dagen. 


Jos Kottmann werkt als mode/reclame fotograaf daarnaast is hij gespecialiseerd in portretfotografie. Met jaren ervaring met sociale media, weet hij wat het beste bij jou past. De profielfotograaf is zeer sterk in het werken met studio verlichting en weet altijd het beste en het krachtigste uit de persoon te halen. De ervaring van Jos samen met uw wensen zijn de ingredienten voor een prachtig eindresultaat


Voor een bedrag van €65,00 wordt er een professionele foto gemaakt in de studio en uitgewerkt in zowel kleur als zwart-wit.  Deze beelden worden in hoge resolutie, voor drukwerk, en in lage resolutie, voor internet gebruik, aangeleverd.


Nieuwe profielfotodagen op 23 -en 24 september Ben je lid van POOQ dan betaal je slechts €55,00!

Plan je afspraak hier en geef bij "notes" aan dat je lid van POOQ bent. Stuur daarna ter bevestiging een mail naar info@pooq.nl dat je een afspraak hebt geplanned en je korting is geregeld.
Meer informatie over de profielfotograaf vind je hier: www.profielfotograaf.nl 

Geplaatst in Ledenkorting

Online Seminar: Financieren via Crowdfunding

Gepubliceerd op 17 juni 2016


Van onze partner knab.  


Dinsdag 21 juni om 20:00 uur organiseert Knab een interactief Online Seminar voor ondernemers die meer willen weten over de mogelijkheden van Crowdfunding.


   


Ondernemers met een financieringsbehoefte 
Vorige maand maakte Knab bekend dat ze een platform voor Crowdfunding introduceren. Direct na die aankondiging stroomden de eerste leningaanvragen binnen in Hoofddorp. Een aantal hiervan wordt binnenkort gepubliceerd, maar alle serieuze ondernemers met een financieringsbehoefte tot € 1 miljoen zijn nog steeds welkom!
 
Eindelijk geld lenen bij Knab!
“Nee hoor. Knab verstrekt nog steeds geen kredieten. Maar bij Knab begrijpen we heel goed dat bedrijven geld nodig hebben om te kunnen groeien.” Aldus Remko Jansen (Head of Knab Zakelijk). “Vooral voor het MKB is het de laatste jaren steeds moeilijker geworden om een lening bij de traditionele banken te krijgen. Daarom is Knab Crowdfunding zo’n goede oplossing. Heb je als ondernemer een goed doordacht plan? Dan zal ‘de crowd’ je zeker willen helpen. Knab geeft je geen geld, maar wel een groot netwerk. Het voordeel voor dat netwerk (onze klanten) is weer dat ze een mooi rendement mogen verwachten. Win-win dus!”
 
Ken jij ondernemers met een financieringsbehoefte?
We willen natuurlijk zoveel mogelijk ondernemers helpen. Dus heb je binnen jouw netwerk ondernemers voor wie deze nieuwe dienst interessant kan zijn? Nodig ze dan uit voor ons interactieve Online Seminar op dinsdag 21 juni (20.00 uur). Inschrijven is gratis en kan via www.onlineseminar.nl/knab.

Geplaatst in Ledenkorting

Boekhouden: zelf doen, uitbesteden of hybride?

Gepubliceerd op 27 mei 2016Door Jasper Horstink van onze partner MoneyMonk  


Als ZZP’er kun je op verschillende manieren je boekhouding doen. Hoe kies je een methode die bij jou past en die voor jou werkt? En welke boekhoudsoftware moet je kiezen om mee te werken? Om je wegwijs te maken zet ik in dit artikel de mogelijkheden voor jou op een rij.Welke methoden zijn er om je boekhouding te doen?


1.) Zelf doen
Véél ZZP’ers kiezen ervoor om hun boekhouding volledig zelf te doen. Vaak valt de keuze vanuit kostenperspectief op Excel. Zij hebben géén boekhouder of accountant en regelen hun boekhouding geheel zelfstandig.


Waarom kiezen ZZP’ers ervoor om de boekhouding zelf te doen?
- kostenaspect, low-budget en daarmee dus betaalbaar
- zelf in controle willen zijn
- de eenvoud van de administratie…
- altijd willen weten hoe je er financieel voor staat


2.) Uitbesteden
Een ander groot deel van de ZZP’ers vindt zijn of haar tijd te kostbaar of wil met de boekhouding zo weinig mogelijk te maken hebben. Zij besteden de boekhouding liever uit aan de boekhouder of accountant.
Persoonlijk vindt ik dit de minst aantrekkelijke variant. Is het wel verstandig om één van de belangrijkste drivers van je bedrijf, je financiën, volledig uit handen te geven? 


Waarom kiezen ZZP’ers voor volledig uitbesteden?
- hun tijd is te kostbaar, kosten/baten analyse
- er zelf geen omkijken naar willen hebben
- gebrek aan financiële of boekhoudkundige kennis


3.) Hybride
De laatste twee jaar zie ik een duidelijk nieuwe trend. De hybride-variant. Zelf boekhouden maar met op de achtergrond hulp en ondersteuning van een boekhouder of accountant.


Waarom kiezen ZZP’ers voor de hybride methode?
- zelf in controle willen zijn
- incidenteel advies kunnen inwinnen van boekhouder of accountant bij twijfel
- interactie: samenwerken met boekhouder of accountant


De keuze voor de methode die je aanspreekt gaat vaak onbewust prima, maar met welke boekhoudsoftware moet je dan vervolgens gaan werken? De meeste ZZP’ers zien door de bomen het bos niet. Er zijn tal van aanbieders maar hoe kies je nou de boekhoudsoftware die bij jouw manier van werken past? 


Welke boekhoudsoftware moet je vervolgens kiezen?
Eigenlijk wordt er uitsluitend onderscheid gemaakt tussen ‘online’ en ‘offline’ boekhoudsoftware. Omdat Excel niet echt een boekhoudprogramma is en wel als ‘offline’ tool kan worden beschouwd behandel ik deze nog even kort.


Excel
Maar liefst 48% van de ZZP'ers doet de boekhouding in Excel. Afhankelijk van de omvang en complexiteit van de administratie kan dit een prima oplossing zijn. In mijn expertcolumn: ‘Slimme ZZP’ers boekhouden niet in Excel’ heb ik uiteen gezet waarom boekhouden in Excel al snel een probleem kan vormen.
Dan blijven er nog twee varianten over:


Offline boekhoudsoftware
Er zijn nog héél veel ZZP’ers die boekhouden op de traditionele manier. Zij boekhouden nog steeds met een offline boekhoudprogramma geïnstalleerd op hun computer. Een minder geschikte oplossing voor interactie met je boekhouder of accountant. Bij offline boekhoudsoftware ben je ook werkplek afhankelijk en je boekhoudsoftware updaten is bij deze variant ook niet erg handig. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor het maken van genoeg backups. Wat als je computer opeens kapot gaat of kwijt raakt? 
Het is in mijn optiek een wat oubollige manier om je boekhouding mee te doen.
Eind 2013 had overigens ruim 64% van de ZZP’ers nog nóóit overwogen om over te stappen op online boekhouden. (Bron: ZZP Barometer) 
Ik zie al geruime tijd een duidelijke ontwikkeling in de markt waarbij boekhouden in ‘Excel’ en ‘Offline boekhoudsoftware’ plaats maakt voor ‘Online boekhoudsoftware’. 


Online boekhoudsoftware
Steeds meer ZZP’ers zijn overtuigd van de voordelen van een ‘Online’ boekhoudoplossing ten opzichte van de offline boekhoudoplossingen. De voordelen van online boekhouden zijn in mijn blog van ‘10 voordelen van Online boekhouden’ terug te lezen. 
Als je op zoek bent naar online boekhoudsoftware zijn er twee soorten boekhoudsoftware waaruit je kan kiezen.


Online boekhoudsoftware ‘inclusief’ boekhoudservice


De naam zegt het al, het boekhoudprogramma is online en daarmee dus in de cloud. Het gaat hier met name om de term ‘inclusief boekhoudservice’. Deze softwareleveranciers leveren dus niet alleen de boekhoudsoftware maar een full-service-concept. Je betaalt een vast bedrag per maand voor de online boekhoudsoftware maar ook een gedeelte voor boekhoudkundige ondersteuning, denk hierbij aan fiscaal advies, controlewerkzaamheden, het verzorgen van je aangifte Inkomstenbelasting en het maken van bijvoorbeeld je jaarrekening. Deze vorm is eigenlijk een combinatie van een boekhoudprogramma en een boekhouder of accountant in één. De cloudleverancier levert dus naast de boekhoudsoftware ook diensten van een boekhouder of accountant maar dan in één pakket.


Voordeel:
- je krijgt een online totaaloplossing waarbij je vaak volledig wordt ontzorgt.
- je hebt één aanspreekpunt voor al je vragen


Nadeel:
- de prijs begint vaak vanaf € 60,- per maand en word snel hoger naar mate je meer facturen of bankmutaties hebt
- de boekhoudsoftware en ‘boekhoudservice’ zijn vaak uitsluitend gecombineerd af te nemen.


Online boekhoudsoftware ‘exclusief’ boekhoudservice
Bij deze variant kies je uitsluitend de softwareleverancier waarvan je de online boekhoudsoftware wilt afnemen. Dit is dus eigenlijk de online variant van een ‘Offline boekhoudprogramma’ maar met de voordelen van 'online'. 
Het grote voordeel hiervan is dat je heel flexibel bent, je kiest als ZZP’er zelf het online boekhoudprogramma dat jij prettig vindt werken en past bij jouw type bedrijf.
Daarnaast ben je vrij in de keuze of je überhaupt wilt samenwerken met een boekhouder of accountant, het is niet verplicht. Mocht dat antwoord alsnog ‘ja’ zijn dan is het grote voordeel van Online boekhoudsoftware ‘exclusief’ boekhoudservice dat je zelf je eigen boekhouder of accountant kunt kiezen, één waarvan jij zelf beslist of je met hem of haar wilt samenwerken.


Voordeel:
- altijd zicht en grip op je financiën; je weet precies hoe je ervoor staat
- je kan je boekhouder/accountant eenvoudig uitnodigen zodat die met je mee kan kijken
- flexibel in de keus van je eigen boekhouder of accountant


Nadeel:
- alles zelf willen doen met mogelijk ‘fouten’
- je hebt (mogelijk) niet de volledige ondersteuning van een bijgeleverde boekhoudservice


Samenvattend
Bepaal eerst hoe jij het liefst je boekhouding wilt doen: zelf doen, uitbesteden of de hybride variant. Denk hier goed over na. Bij MoneyMonk komen we met enige regelmaat mensen tegen die switchen van methode en dat kost je toch de nodige tijd en effort.
Heb je een beperkt budget, en twijfel je over de voordelen van het uitbesteden van je gehele boekhouding? Mijn advies is dan: probeer eerst zelf je boekhouding te doen.
De keuze voor de boekhoudsoftware waarmee je wilt gaan werken kenmerkt zich hoofdzakelijk tussen offline en online. 
Ik adviseer een online oplossing. Waarom zou je investeren in een oude manier van boekhouden waarbij je de software zelf moet installeren op je computer, moet bijhouden en zelf moet zorgen voor goede backups?
Bepaal daarna of je een online boekhoudprogramma wilt mét of zonder boekhoudservice. Vergelijk pas daarna de boekhoudprogramma’s die aan die criteria daaraan voldoen. Dat maakt je zoektocht naar het juiste boekhoudprogramma een stuk eenvoudiger!
Hopelijk heb ik met mijn expertcolumn jou duidelijkheid kunnen geven in de methoden waarop je je boekhouding kunt doen en hoe je tot een goede keuze kan komen de juiste boekhoudsoftware te kiezen. 
Heb je naar aanleiding van mijn artikel vragen? Laat het mij dan gerust weten!


Wil je meer weten over zelf boekhouden of een hybride betaalbare boekhoudoplossing? 
Start dan gratis met MoneyMonk via onze website.

Geplaatst in Ledenkorting

Knab ontwikkelt samen met klant in Knab Lab

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Door onze partner Knab
 
Online bank Knab opende afgelopen week Knab Lab. Een nieuwe plek waar Knab samen met klanten nieuwe producten en diensten ontwikkelt. Met de feedback kunnen verbeteringen worden aangebracht. Bovendien ziet Knab meteen of de behoefte bij de klant groot genoeg is. De eerste drie nieuwe producten en diensten die direct bij de start in de online omgeving van Knab Lab gepresenteerd worden zijn online hypotheekadvies, betalen zonder cardreader en zakelijke boekhoudkoppeling.
 

 
Leslie Hogeveen, Manager Marketing bij Knab: “We zijn een bank die samen met klanten nadenkt over hoe bankieren beter kan. Een bank voor en door de klant. Dat doen we al minimaal 12x per jaar met Knab Open en met Online Seminars waar we klanten én niet-klanten uitnodigen om mee te denken. Met Knab Lab kunnen we dat nu doorlopend doen. We testen daar nieuwe producten en diensten. En dat zijn echt niet alleen producten die we zelf bedacht hebben. Ook klanten brengen nieuwe ideeën aan. Binnen onze nieuwe community hebben we een omgeving gecreëerd waar de testers van Knab Lab onderling hun meningen kunnen uitwisselen zodat de producten/diensten nog verder kunnen worden verbeterd voordat ze tot officieel Knab product worden gepromoveerd.”
 
Direct bij de start van Knab Lab worden al drie nieuwe diensten gepresenteerd.
 
1. Online hypotheekadvies:
Vanaf de oriëntatiefase tot en met het afsluiten van een hypotheek bij de notaris. Praktisch alle aanbieders worden vergeleken en je krijgt begeleiding van een Erkend Hypotheekadviseur. Dit alles tegen een tarief van 1.300 euro. Veel goedkoper dan bij andere hypotheekadviseurs. Knab werkt daarbij samen met eyeOpen.nl.
 
2. Betalen zonder Cardreader:
Bij deze dienst neemt de Knab App de rol van de Cardreader over bij het bevestigen van betalingen en wordt een van de grootste ergernissen van Knab klanten opgelost.
 
3. Boekhoudkoppeling:
Met deze koppeling kunnen dagelijks automatisch banktransacties worden gedownload naar een groot aantal boekhoudpakketten. Op dit moment is er al een succesvolle koppeling gerealiseerd met Yuki, Reeleezee, MoneyBird, Asperion, SnelStart en e-Boekhouden. Een koppeling met Twinfield is in ontwikkeling.
 
Vaak duren introducties van nieuwe producten en diensten bij financiële instellingen lang. Door deze niet achter gesloten deuren te ontwikkelen maar in een open omgeving hoopt Knab veel sneller en beter in te kunnen spelen op de wensen van klanten.
 
Over Knab en POOQ
POOQ werkt met verschillende partners samen. Altijd wordt er gekeken welke speler volgens POOQ de beste dienst levert voor de zzp'er. Knab biedt met haar online diensten een service die perfect aansluit bij de behoefte van de moderne zzp'er. De lage kosten zorgen er daarnaast voor dat een ondernemer gemiddeld € 834,- per jaar bespaart. 
 
Meer weten over Knab Lab en kijken hoevel jij kunt besparen? Klik hier.

Geplaatst in Ledenkorting

Hoera, de wet DBA!

Gepubliceerd op 28 april 2016


Door onze partner EasyStaff


Nog minder dan een week en de veelbesproken wet DBA gaat definitief de var verklaring vervangen. Eén ding is zeker: de overheid heeft de zelfstandige weer goed onder de aandacht weten te brengen de afgelopen maanden. Of dit in negatief of positief opzicht is, laat ik in het midden.Als gevolg van de veranderingen merk ik de afgelopen maanden een sterke stijging in de informatiebehoefte van zelfstandigen en opdrachtgevers. Een bewijs hiervan is het aantal seminars en webinars dat wordt georganiseerd over de wet DBA. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat de onduidelijkheden bij zelfstandige en opdrachtgever weggenomen worden. Maar lukt dit wel op tijd? En is dit niet het bewijs van een tekort aan informatievoorziening van de overheid zelf?
 
De overheid heeft zich verkeken op de (administratieve) gevolgen van de wet DBA. Ik citeer uit een mail die wij als payrollorganisatie ontvingen vanuit de Belastingdienst, na het indienen van onze modelovereenkomst; ‘In aanvulling hierop laat ik u alvast weten dat ik momenteel niet in de gelegenheid ben om concrete toezeggingen te doen over wanneer u reactie van mij kunt verwachten. Gelet op de grote hoeveelheid aan DBA-verzoeken die wij tot nu toe hebben ontvangen, zal uw verzoek naar alle waarschijnlijkheid niet worden afgehandeld binnen twee maanden.’
 
De kans is dus klein dat we vóór 1 mei een reactie ontvangen van de Belastingdienst. Wij zijn uiteraard niet de enige partij die deze mail heeft gekregen. Zeer waarschijnlijk gaan veel opdrachtgevers en zelfstandigen dus aan de slag met modelovereenkomsten die (nog) niet zijn goedgekeurd. 
Als payrollbedrijf zijn wij de overheid een bedankje verschuldigd. Een bedankje voor het inzichtelijk maken van de voordelen die payroll biedt en voor alle extra opportunity’s die deze ‘campagne’ met zich meebrengt.
 
Als zelfstandige ben je vermoedelijk minder blij met deze ontwikkelingen. Ik ben daarom benieuwd naar je ervaringen met de belastingdienst en het invoeren van de wet DBA. 
 
Meer weten over Payrolling van EasyStaff? Klik hier.

Geplaatst in Ledenkorting

Wel of geen Freelance Payroll; Welke vragen moet ik mezelf stellen?

Gepubliceerd op 25 maart 2016


Van onze partner EasyStaff


Als zelfstandige heb je jezelf vast wel eens de vraag gesteld; Is payroll interessant voor mij? Er zijn een hoop afwegingen die je in deze situatie moet maken.Wat is mijn thuissituatie en in hoeverre ben ik afhankelijk van het sociale vangnet?
Het is voor elke zelfstandige goed om te bepalen in welke mate je van sociale zekerheden afhankelijk bent. Heb je een gezin? Heb je een partner met een inkomen? 
Freelance payroll biedt zekerheden, zoals doorbetaling bij ziekte en behoud en opbouw van WW rechten. Kom je onverhoopt zonder opdracht(en) te zitten, dan kun je altijd terugvallen op een WW uitkering.
 
Hoeveel opdrachtgevers heb ik en wat is de looptijd van mijn opdracht(en)?
Schijnzelfstandigheid is een hot issue, de overheid heeft maatregelen genomen om hier een einde aan te maken. Zo zijn na 1 mei 2016 de zelfstandige  de opdrachtgever samen verantwoordelijk voor eventuele naheffingen als achteraf sprake blijkt van schijnzelfstandigheid. 
Heb je maar één opdrachtgever, of opdrachten voor een langere periode? Freelance Payroll het opdrachtencriterium of eventuele schijnzelfstandigheid
 
Maak ik gebruik van veel aftrekposten?
Bij Freelance Payroll ontstaat er een loondienstverband en ben je voor de wet geen echte ondernemer.  Maak je veel zakelijke kosten voor de uitoefening van je werkzaamheden? DanFreelance Payroll minder . 
Uiteraard kan je bij Freelance Payroll wel gebruik maken van declaratieregelingen die het netto loon ten goede komenaan reis- en verblijfskosten.
 
Wat is de betaaltermijn van mijn opdrachtgever en betalen ze wel op tijd?
Je hebt als ondernemer vast wel eens te maken gehad met een slecht betalende opdrachtgever, of een opdrachtgever met een lange betaaltermijn.
Freelance Payroll biedt de mogelijkheid het salaris voor te financieren. Ook neemt Freelance Payroll het debiteurenbeheer over.
 
Uiteraard is elke situatie uniek. Als kennispartner of Freelance Payroll voor jou de juiste oplossing is.
 
Meer weten over Freelance Payroll? Neem eens een kijkje bij onze partner EasyStaff

Geplaatst in Ledenkorting


Partners

Via de onderstaande POOQ partners bieden we vele voordelen


Ons laatste nieuws

POOQ bestaat 10 jaar!

12 juni, 2019

Moeten we zzpers verplicht verzekeren?

19 april, 2019

Meer nieuws >

Wat ZZP’ers over ons zeggen